1262248652_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toveri leipoi työkavereilleen työpäivän piristykseksi joulun alla mausteisen hyydykekakun. Kakusta piti tulla mausteinen glögitorttu, ohjeen löysin Pirkan sivuilta. Ohjeen piparkakut vaihdoin gluteenittomaan sokerikakkupohjaan, ohje löytyy täältä. Pohjataikinan kaakaon korvasin 2 tl:lla piparkakkumaustetta. Ohjeessa päällimmäiseksi tuleva glögi hyydytetään liivatteella. Liian hätäisesti kaadoin glögin kakkuun, olisi täytynyt antaa seoksen jäähtyä enemmän. Epäonneksi glögi valui jääkaappiini. Suutuksissani pursotin kaksi appelsiinia ja hyydytin sen hyytelösokerilla pakkauksen ohjeen mukaan. Hyvää kakusta tuli näinkin. 

Tässä alkuperäinen ohje:

Mausteinen glögitorttu

Pohja:

150 g piparkakkuja

75 g voita

 

Täyte:

4 liivatetta

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

½ tl kanelia

½ tl kardemummaa

1 appelsiinin raastettu kuori

3 rkl appelsiinimehua

 

Pinnalle:

4 liivatetta

1 dl vettä

3 dl glögitiivistettä

 

Koristeeksi:

kanelitankoja

  • Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparmurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  • Pane liivatteet kylmään veteenja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
  • Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  • Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
  • Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kanelitangoilla.