Torttu leipoi suklaakäkristä uudella ohjeella. Tätä ei tartte vatkailla vaan aineet vain sekoitetaan keskenään.
SUKLAAKÄÄRETORTTU (munaton)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
50 g sulatettua voita tai margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sulatettu rasva. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tasoittele ohueksi levyksi. Paista 250° uunin keskitasolla n. 5min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna kääretortun jäähtyä leivinliinan alla.
Täyte:
150 g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1½ rkl vettä
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Pyöritä nopeasti rullaksi ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Kommentit