Toverin työkaveri toi töihin herkuteltavaksi Runebergin torttuja. Ohjehan oli pakko saada ja tietenkin omalle perheelle näitä täytyi tehdä. Keskeneräisenä ovat vielä tuolla keittiössä, joten kuvaa en liitä tähän ohjeeseen. Toisaalta kaikkihan tietävät miltä nämä herkut näyttävät. :)

RUNEBERGIT (12-16kpl)

200g margariinia tai voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1/2dl mantelijauhetta
1dl piparkakkumuruja (tai korppujauhoja)
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
(2rkl konjakkia TAI 1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)
lisäksi: vadelmahilloa, marjamehua, sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
(Lisää konjakki ja sekoita.)
Jaa taikina annosvuokiin, ja paina sormella jokaisen leivoksen keskelle pieni syvennys. (Jos käytät muffinssipeltiä, laita silti paperivuoat, ettei hillo tartu pohjaan kiinni!)
Laita syvennyksiin pieni nokare vadelmahilloa.
Paista 175 asteessa n. 30-35min.
Anna leivosten jäähtyä ja kostuta sen jälkeen esim. marjamehulla.
Koristele hillolla ja sokerikuorrutteella.