1976457.jpg

Tämän kakun ohjeen torttu on saanut ystävältään. Tämä kakku on mukava muisto lapsuudesta. Ystäväni äiti tätä leipoi ja tämä oli silloin parasta leivonnaista mitä ikinä olin saanut J Hyvää tämä on vieläkin, ja nyt tämä on myös omien lasteni suosikki. Tällä ohjeella tulee kaksi kakkua.

SATEENKAARIKAKKU

4 munaa

3½ dl sokeria

2 dl kermaa (tai kermamaitoa)

4 rkl voita sulana

5 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen 4 tl tummaa kaakaojauhetta. Paista taikinat kahdessa vuoassa (koko 22cm x 12cm) 175 asteisessa uunissa n. 30min. Kumoa kypsät kakkupohjat ja anna jäähtyä.

Täyte:

200g voita

2 dl tomusokeria

2 keltuaista

Elintarvikevärejä

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset. Jaa täyte kasteen osaan. Värjää toinen puolikas punaisella ja toinen vihreällä elintarvikevärillä.

Halkaise kakkupohjat neljään osaan. Levitä suklaapohjan päälle punaista täytettä ja laita täytteen päälle vaalean kakkupohjan “välilevy.” Levitä tämän levyn päälle vihreää täytettä ja laita täytteen päälle taas suklaapohjan levy. Levitä vielä yksi kerros punaista täytettä ja laita päällimmäiseksi vaalea kakkupohjan kansi (hieman sekavasti selitetty, mutta kurkkaa kuvaa niin hoksit mitä tarkoitan J ). Kokoa myös toinen kakku. Anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.