Toveri leipoi tyttären synttäripöytään suolaiseksi herkuksi Ruokalan sivuilta löytämäänsä ohjetta. Näihin käytin pakastettuja kanttarelleja ja vuohenjuuston korvasin fetalla. Myös puolikkaan tomaatin lisäsin antamaan makua ja näköä. 

1312703579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Tässä ohje alkuperäisenä:

Vuohenjuusto-sienimuffinit

  • 0,5 dldl kuivattua sienirouhetta esim. mustatorvisieni tai tattirouhetta. Myös tuoreet sienet käyvät, hauduta tuoreista sienistä neste paistinpannulla kuumentaen ja lisää ne aivan lopuksi taikinaan
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsämpyläjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1-2 tlsuolaa
  • 1 prk eli 200 gkermaviiliä
  • 0,5 dlsulatettua voita tai öljyä
  • 2kananmunaa
  • 2 rklpestoa
  • n.100 gvuohenjuustoa

1

Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kuivatut sienet rouheeksi huhmareessa. Jos käytät tuoreita sieniä, paista niitä pannulla hetki ennen kuin käytät ne muffineihin. Sekoita sienirouhe, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa toisessa astiassa kermaviili, sulatettu voi, kananmunat ja pesto. Sekoita kuivat aineet muna-kermaviiliseokseen. Lisää lopuksi haudutetut sienet, jos käytät tuoreita sieniä. Pilko vuohenjuusto. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja paina keskelle pala vuohenjuustoa. Paista 20–25 minuuttia