1330240067_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



Neidin kastejuhlassa syötiin myös pinkkiä hyydykekakkua...

VADELMA-SUKLAAHYYDYKE

Pohja:

4 munaa

1 dl sokeria

½ dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225° n. 10 min. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa torttupohjasta irtopohjavuokaan sopiva pala.

Suklaamousse:

200 g tummaa suklaata (laitoin puolet maitosuklaata)

1 rkl voita

2 keltuaista

2 liivatetta

2 valkuaista

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vatkaa eri kulkossa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää kermatilkkaan sulatettu liivateseos suklaaseen. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos irtopohjavuokaan kakkulevyn päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 1h.

Vadelmakerma:

250g vadelmia

½ dl vettä

1 dl sokeria

4 liivatetta

2 prk (a 150g) vadelman-makuista rahkavälipalaa

2½ dl mansikanmakuista kermaa

Kiehauta vadelmat , sokeri ja vesi. Puserra marjat siivilän läpi ja kuumenna seos. Puserra pehmeät liivatelehdet kylmästä vedestä ja sulata ne vadelmasoseeseen. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki vadelmatäytteen ainekset. Kaada seos vuokaan suklaamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.