Toveri on leiponut aika tiuhaan perheelleen nopeita ruisleipäsiä. Voittaa mennen tullen kaupan ruisleivät. Ohje löytyy Myllärin ruisjauhopussista. Näppärä ohje valmistaa arki-iltanakin. Mikä sen parempaa kuin lämmin iltapalaleipä.
Myllärin ruisleipäset
Taikinan juuri:
5 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl Myllärin ruisjauhoja
30 g hiivaa (laitan yhden pussin kuivahiivaa)
- Sekoita aineet. Anna juuren tekeytyä 1½ tuntia, minkä jälkeen taikinaan alustetaan vähitellen mukaan:
- Leivo taikina pyöreiksi paloiksi, litistä ja pistele ne jauhotetulla pöydällä. Kohota leipäset uunipellillä liinan tai muovin alla. Kostuta leipästen pinnat vedellä ennen paistoa. Paista 240 asteessa noin puoli tuntia.
Kommentit