Torttu teki unelma- ja normikäkristä. Nämä molemmat on gluteenittomia ja laktoosittomia. Nämä gluteenittomat kääretortut onnistuu vehnäjauhoisia kääretorttuja paremmin. Ne on lisäksi kuohkeampia ja helposti rullattavia. Pohja ei halkeile niin herkästi kuin tavallisesti. Aion hyödyntää näitä jatkossakin.
UNELMAKÄÄRETORTTU
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
3/4dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Paista 200 asteessa n. 10 min.
Täyte:
200g sinistä Keiju -levitettä
3½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1tl pikakahvijauhetta (liuota kahvi kuumaan vesitilkkaan)
1 keltuainen
KÄÄRETORTTU
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
Paista toiseksi alimmalla tasolla 180 asteessa n. 20 min.
Kommentit