Toveri leipoi lasten koulun pääsiäismyyjäisiin pari suklaakakkua Yhteishyvän ruokalehdykän ohjeella.
Tropiikin kakku
150 g margariinia tai voita
150 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan margariinia/voita ja korppujauhoja
Täyte:
2 dl tropiikin hilloa
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia tai voita
- Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Voit kostuttaa kakun esim. limonaadilla, jos tahdot kakkuun lisämakua ja kosteutta. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini/voi. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä a kuorruta kakku. Koristele esim. ananaskirsikoilla.
Kommentit