Toveri leipoi lasten koulun pääsiäismyyjäisiin pari suklaakakkua Yhteishyvän ruokalehdykän ohjeella.

 



Tropiikin kakku

150 g margariinia tai voita

150 g tummaa suklaata

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vuokaan margariinia/voita ja korppujauhoja

Täyte:

2 dl tropiikin hilloa

Kuorrutus:

150 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

1 rkl margariinia tai voita

 

  • Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
  • Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Voit kostuttaa kakun esim. limonaadilla, jos tahdot kakkuun lisämakua ja kosteutta. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini/voi. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä a kuorruta kakku. Koristele esim. ananaskirsikoilla.
Vinkki päälysuklaan levitykseen: Kakun reunoista tulee tasaisemmat, jos levität reunoille marmelaadia. Aseta kakku ritilän päälle ja ritilän alle esim. leivinpaperi, jonne ylimääräinen suklaakuorrutus pääsee valumaan. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa ennen levittämistä, ettei kaikki suklaakuorrute valu leivinpaperille.