Toveri testasi uusimman Avotakan sivuilta löytynyttä piirasohjetta. Muutin hieman ohjetta: tattien sijaan käytin suppilovahveroita, kevytkerman korvasin kolmen juuston -kermalla, puolet emmentalijuustosta on punaista ja pinnalle pilkoin pieniä tomaatteja.
Quiche Lorraine eli juustopiiras
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
100 g tatteja
1 dl tummaa olutta (esim. portteria)
120 g fileepekonia
150 g Valion Mustaleima emmentalia
3 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
½ dl persiljaa
- Laita paistetut tatit olueen marinoitumaan.
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele vuoka (halk. n. 27 cm) ja vuoraa se taikinalla. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Paista suikaloitu pekoni pannulla. Raasta juusto. Valuta sienet.
- Levitä pekoni, tatit ja juustoraaste piirakan pohjalle.
- Yhdistä täytteen loput aineet ja kaada vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Kommentit