Tämä kuivakakku on vähän konstikas valmistaa, sillä pohjasta tulee aika haperoa. Kakku kannattaa jäähdyttää kunnolla ennen kakun halkaisemista. Ihan tuoreena kakku taatusti hajoaa useampaan palaseen kuten meikäläisellä kävi :/ Täytteen avulla sain silti osat näppärästi "liimattua" yhteen eikä vieraat tainneet huomata emännän erhettä :) Tämä kakku on kyllä vaivansa väärti eikä ehi kyllä meirän perheessä jäädä happanemaan :) Ohje tähän on saatu naapurin rouvalta :)
TÄYTETTY PUMPULIKAKKU
200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöin vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175° uunin alatasolla n. 50min. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä.
Vaniljakiisseli
2 keltuaista
2 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
3 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kattilassa keltuaiset, sokeri, maissijauhot ja maito. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa. Nosta jäähtymään. Mausta jäähtynyt kiisseli vaniljasokerilla.
150g voita
1½ dl tomusokeria
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää voivaahdon joukkoon vähitellen vaniljakiisseli vatkaten koko ajan.
Halkaise kakku muutamaksi kerrokseksi. Täytä ja koristele kakku vaniljakiisselillä.
Kommentit