perjantai, 24. elokuu 2012
Suklaa-mascarponehyydyke
Tämän herkullisen hyydykekakun ohjeen Torttu on ottanut Kinuskikissan kirjasta. Itse hieman muutin teko-ohjetta.
SUKLAA-MASCARPONEHYYDYKE
Pohja:
300g Domino keksejä
75g voita
Hienonna Dominot täytteineen. Lisää sula voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24cm) ja reunoille.
Kermalikööritäyte:
4 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1 1/4dl tomusokeria
2 prk mascarponejuustoa
3 valkuaista
1dl kermalikööriä
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarponejuusto. Kiehauta kermalikööri ja liuota siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja lisää liivateliuos kerma-mascarponevaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon vatkatut valkuaiset. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Suklaakiille:
3 liivatetta
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta (itse käytin reilu ½ dl)
3/4 dl sokeria
Mittaa maito, kaakao ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada varovasti täytten päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.
Kommentit