Torttu testasi uutta hyydykekakkuohjetta. Herkkuahan tämä oli, joten uskaltautuu leipomaan toistennii :)
BROWNIE-MUSTIKKAKAKKU
Pohja:
150g tummaa suklaata
100g pehmeää voita
2½ dl sokeria
2 munaa
2rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja sen jälkeen sula suklaa. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kumoa kakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (halkaisija 24cm). Paista 175°, uunin alaosassa, 25 min. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Mustikkamousse:
6 liivatetta (käytin 5)
250g mustikoita (soseuta)
3 keltuaista
1 dl tomusokeria
2dl kermaviiliä
3dl vispikermaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma. Yhdistä kermaan kermaviili ja kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet. Lisää mustikkasose ja lopuksi munavaahto. Kaada mousse kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kommentit