kakku%20006-normal.jpg

Torttu testasi uutta hyydykekakkuohjetta. Herkkuahan tämä oli, joten uskaltautuu leipomaan toistennii :)

BROWNIE-MUSTIKKAKAKKU

Pohja:

150g tummaa suklaata

100g pehmeää voita

2½ dl sokeria

2 munaa

2rkl kaakaota

1 tl vaniljasokeria

2½ dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja sen jälkeen sula suklaa. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kumoa kakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (halkaisija 24cm). Paista 175°, uunin alaosassa, 25 min. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Mustikkamousse:

6 liivatetta (käytin 5)

250g mustikoita (soseuta)

3 keltuaista

1 dl tomusokeria

2dl kermaviiliä

3dl vispikermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma. Yhdistä kermaan kermaviili ja kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet. Lisää mustikkasose ja lopuksi munavaahto. Kaada mousse kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.