Toveri leipoi äitienpäivän kahvipöytään kinuski-toscakakun. Testasin herkullista ohjetta, joka löytyi Kodin Kuvalehti 10/2011 sivuilta. Suosittelen Hymy

 

Kirstin kakku

noin 15 hengelle

 

150 g voita

1½ dl sokeria

3 munaa

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

1 pss (75 g) mantelijauhetta

3/4 dl sokeria

75 g voita

1 rkl kevytmaitoa

 

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

2 dl sokeria (laitoin 1½ dl fariinisokeria, hyväksi todettu kinuskiohjeessa)

2 tl kaakaojauhetta (itse en tätä laittanut, unohtu :), laitoin lisäksi 2 tl voita)

 

Voitele ja korppujauhota 1½-2 litran kakkuvuoka (halk. n. 20 cm).

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne voi-sokerivaahtoon.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.

Kiehauta täytteen aineet kattilassa tasaiseksi "toskaksi". 

Leikkaa kakku kuumana vaakatasossa kolmeen osaan. Levitä kuuma toskaseos tassaiseksi kahteen kerrokseen ja liimaa kakku tällä tavalla takaisin kokoon. Jäähdytä kevyen painon alla.

Mittaa kinuskin aineet kattilaan ja keitä, kunnes kinuski on paksuuntunut. Voit tarkistaa paksuuden tiputtamalla pisaran kinuskia lautaselle tai kylmään vesilasiin: pisaran kuuluu hieman jähmettyä, sillä liian löysä kinuski imeytyy kakkuun. Valuta kinuski kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja pistaasipähkinöillä.