Toveri leipoi äitienpäivän kahvipöytään kinuski-toscakakun. Testasin herkullista ohjetta, joka löytyi Kodin Kuvalehti 10/2011 sivuilta. Suosittelen
Kirstin kakku
noin 15 hengelle
150 g voita
1½ dl sokeria
3 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pss (75 g) mantelijauhetta
3/4 dl sokeria
75 g voita
1 rkl kevytmaitoa
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria (laitoin 1½ dl fariinisokeria, hyväksi todettu kinuskiohjeessa)
2 tl kaakaojauhetta (itse en tätä laittanut, unohtu :), laitoin lisäksi 2 tl voita)
Voitele ja korppujauhota 1½-2 litran kakkuvuoka (halk. n. 20 cm).
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne voi-sokerivaahtoon.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
Kiehauta täytteen aineet kattilassa tasaiseksi "toskaksi".
Leikkaa kakku kuumana vaakatasossa kolmeen osaan. Levitä kuuma toskaseos tassaiseksi kahteen kerrokseen ja liimaa kakku tällä tavalla takaisin kokoon. Jäähdytä kevyen painon alla.
Mittaa kinuskin aineet kattilaan ja keitä, kunnes kinuski on paksuuntunut. Voit tarkistaa paksuuden tiputtamalla pisaran kinuskia lautaselle tai kylmään vesilasiin: pisaran kuuluu hieman jähmettyä, sillä liian löysä kinuski imeytyy kakkuun. Valuta kinuski kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja pistaasipähkinöillä.
Kommentit