Torttu testasi porkkanan sopivuutta hyydykekakkuun. Nam, mainiosti passasi! Kukaan ei arvannut että kakussa oli käytetty porkkanaa. Kaikki veikkasi hillon olevan mangoa :) Suosittelen kokeilemaan!

PORKKANA-HYYTELÖKAKKU

Porkkanahillo:
1 kg porkkanoita
1-2dl vettä
4 sitruunan mehu
500g hillosokeria

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä vedessä ja soseuta. Lisää seokseen sitruunoiden mehu ja hillosokeri. Keita 5-10 min. Jäähdytä.

Pohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille. Paista 225° 6-8min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Ota kääretorttulevystä irtopohjavuoan kokoiset, pyöreät levyt (2kpl).

Täyte:
2dl vispikermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
2dl maustamatonta jogurttia
1dl porkkanahilloa
2 rkl sokeria
4 liivatetta
1 rkl sitruunamehua

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon juusto ja jogurtti. Lisää porkkanahillo, sokeri sekä kuumaan sitruunamehuun liotetut liivatteet.

Kiille:
2 dl porkkanahilloa
2 liivatetta

Kakun kokoaminen:
Levitä porkkanahilloa kerros pohjalevylle ja lisää puolet täytteestä. Pane toinen kakkulevy täytteen päälle. Levitä porkkanahilloa levylle ja lisää loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Lisää lopuksi kakun pinnalle porkkanahillokiille ja anna hyyytyä vielä parin tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla.