kakku%20009-normal.jpg

Tässä Tortun leipomia muffareita. Makuina kinuski-suklaa ja kermapäällisteiset kuppikakut red velvet kakkuohjeella tehtyjä. Molemmat herkkuja, mutta enempi tykästyin nuihin kinuskisiin. Ohje otettu Koko Suomi leipoo -ohjelmasta ja kopioin ohjeen suoraan tähän...

Suklaakuppikakut suolaisella kinuskikuorrutteella:

3,5 dl vehnäjauhoja

5 rkl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

2,5 dl fariinisokeria

2 dl maitoa

1 dl rypsiöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

Suolainen kinuskikuorrute:

50 g voita

5 rkl maitoa

200 g fariinisokeria

200 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

hienoa merisuolaa

kuohukermaa

Koristelu:

sokerimassaa

tomusokeria

pastavärejä

tomuvärejä

tummaa suklaata

kaakaojauhetta

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri. Riko toiseen kulhoon kananmuna ja sekoita sen rakenne rikki. Lisää fariinisokeri, huoneenlämpöinen maito, rypsiöljy ja omenaviinietikka. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi.

Täytä muffinivuoat hieman yli puolen välin kahden ruokalusikan avulla. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Siirrä kuppikakut jäähtymään ritilän päälle.

Muotoile sokerimassasta kukkia ja maalaa ne tomuväreillä. Tee kukkien keskustat sulatetusta suklaasta cocktailtikun avulla.

Laita voi, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 1 minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää puolet tomusokerista siivilän läpi. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää loput tomusokerista. Käytä kuorrute heti. Jos kuorrute on liian jäykkää, ohenna sitä tilkalla kuohukermaa.

Ripottele kuppikakkujen päälle hieman merisuolaa heti kuorruttamisen jälkeen ja kiinnitä kukkakoristeet. Kun kuorrute on jäähtynyt, viimeistele kuppikakut kaakaojauheella.