Torttu teki omiin ja isännän tuplasynttäreihin suklaista täytekakkua. Ohjeen olen aikoinaan ottanut jonkun blogista. Hyvää oli, kiitokset alkuperäiselle leipurille jos tunnistat tuotoksen :)

SUKLAATÄYTEKAKKU

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
200g voita
100g suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa erikseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voita ja suklaata. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 22cm). Paista 175° n. 45min.

Täyte:

2½ dl Flora vispiä
1 levy valkosuklaata (130g)
250g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1½ isoa Daimia muruina

Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa F.vispi ja sokeri. Lisää maitorahka. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen liivatteen. Lisää kerma-rahkaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon Daim-murut.

Kuorrute:

75g kermaa
150g suklaata
1 rkl voita

Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut, älä kiehauta. Lisää lopuksi voi ja sekoita kiiltäväksi.