Pääsiäisen kunniaksi Torttu leipoi tuhtia suklaista kakkua.
KUORRUTETTU SUKLAAKAKKU
2 munaa
2½ dl sokeria
110g voita
1dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaota
Vatkaa munat ja sokeri. Laita rasva ja maito kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää lämmin rasva-maitoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kakku pyöreässä vuoassa uunin alatasolla 180° n. 40 min. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.
Täyte ja kuorrutus:
150g voita
60g tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
1 muna
125g tummaa suklaata
2rkl vahvaa kahvia
Kostutus:
Kahvia
Vatkaa pehmeä voi, sokerit ja kananmuna vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita täytteeseen. Notkista kuorrute kahvilla.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta toinen pohjalevy kahvilla ja levitä n. puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle, kostuta se ja kuorruta kakku lopulla täytteellä.
Kommentit