Pääsiäisen kunniaksi Torttu leipoi tuhtia suklaista kakkua.

KUORRUTETTU SUKLAAKAKKU

2 munaa

2½ dl sokeria

110g voita

1dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2 rkl tummaa kaakaota

Vatkaa munat ja sokeri. Laita rasva ja maito kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää lämmin rasva-maitoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kakku pyöreässä vuoassa uunin alatasolla 180° n. 40 min. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.

Täyte ja kuorrutus:

150g voita

60g tomusokeria

2tl vanilliinisokeria

1 muna

125g tummaa suklaata

2rkl vahvaa kahvia

Kostutus:

Kahvia

Vatkaa pehmeä voi, sokerit ja kananmuna vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita täytteeseen. Notkista kuorrute kahvilla.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta toinen pohjalevy kahvilla ja levitä n. puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle, kostuta se ja kuorruta kakku lopulla täytteellä.