Torttu ja Toveri sai kunnian valmistaa eräisiin häihin täytekakut. Morsiamen ehdotuksesta valmistettiin hieman tavallisuudesta poikkeavat hääkakut. Tämä olikin nappivalinta kesähäihin niin kakun näön kuin maunkin suhteen. Tässä kakut valmiina matkaan lähdössä. Juhlapaikalla kakut koristeltiin vielä morsiamen valitsemilla, valkoisilla kukkasilla.  Oheet kakkuihin kopsattu suoraan Dan Sukkerin sivuilta.


MARJAISA LIMEKAKKU

Pohja

 
 

4 kpl

munaa

 
 

1,5 dl

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

 
 

1 dl

Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

 
 

0,5 dl

perunajauhoja

 
 

3 rkl

kaakaojauhetta

 
 

1 tl

leivinjauhetta

 
 

 

Täyte

 
 

3 dl

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

 
 

1 dl

vettä

 
 

3 kpl

valkuaista

 
 

4 dl

kuohukermaa

 
 

2 prk

Sunnuntai Vanilja Rahkavalmistetta

 
 

2 rkl

Dansukker Vaniljasokeria

 
 

5 kpl

liivatelehteä

 
 

3/4 dl

limemehua

 
 

 

koristeluun

 
 

 

marjoja

 
 

1 dl

Dansukker Hyytelösokeria

 
 

2 dl

vettä

 
 
 
 

Ohjeet

1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja.

3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahkavalmiste ja vaniljasokeri. vatkaa tasaiseksi.

6. Liota liivatelehtiä 5 -10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.

7. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Anna täytteen hetken hyytyä kylmässä.

8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja takaisin irtopohjavuokaan. Viipaloi mansikat ja aseta ne pohjan päälle. Levitä päälle hieman jähmettynyt täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

9. Koristele kakun pinta marjoilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.