Torttu haki poikansa kanssa metsästä suppilovahveroita. Saaliista valmistettiin herkullista kinkku-suppispiirakkaa. Ohje löytyi Open kahvilasta. Itse ohjetta hieman muuntelin. Tästä piiraasta jäi mm. aurajuusto pois, sillä en muistanut sitä kaupasta ostaa. Siitä huolimatta piirakka oli todella herkullista, mutta ensi kerralla valmistan tätä auran kera .
SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA
Pohja:
150g voita
100g juustoraastetta
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl vettä
Täyte:
250g suppilovahveroita
100g sipulia
2 rkl rasvaa
250g kinkkusuikaleita
200g juustoraastetta (Turunmaa)
75g aurajuustoa
4 munaa
2½ dl kuohukermaa
Sekoita taikinan aineet keskenään. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Hauduta sieni- ja sipulisilppua rasvassa. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min. Nauti hieman jäähtyneenä.
Kommentit