1836707.jpg

Toveri leipasi illan iloksi maukkaan hyydykekakun. Sain eräältä ystävältäni Cappuccino-kakun ohjeen joitakin vuosia sitten. Pitkästä aikaa tein kakkua, muuntelin kylläkin ohjetta hieman. Samalla tuli oiva tilaisuus harjoitella pursotusta, joka on välillä vähän hakusessa. Ensimmäistä kertaa yritin ruusuntapaisia pursotella valkealla kermavaahdolla ja lehdet pursotin vihreäksi värjätyllä kermavahdolla.

Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
kahvia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
500 g rahkaa
3 dl tomusokeria
1½ rkl kermalikööriä
3 rkl kahvia

7 liivatetta
½ dl kahvia

Koristekiille:
½ dl hyytelösokeria
1 dl appelsiinituoremehua

Koristeluun:
Kermavaahtoa, makeisia, suklaata... oman maun mukaan

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja kääntele jauhoseos munavaahtoon. Paista kakkupohja leivinpaperilla vuoratussa halkaisijaltaan noin 26 cm:n irtopohjavuoassa 200 asteisessa uunissa 10-12 min.
  2. Liota liivatteen kylmässä vedessä vähintään 5 min. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtoon rahka ja tomusokeri. Mausta vaahto kermaliköörillä ja kahvilla. Kermaliköörin sijaan voi laittaa kahvilikööriä tai kaakaota.
  3. Kuumenna kahvi kattilassa ja lisää liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana muiden joukkoon.
  4. Vuoraa vuoka reunan korkuisilla leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku irtoaa siististi. Kostuta kakkupohja kahvilla ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia.
  5. Valmista koristekiille. Kiehauta tuoremehu kattilassa ja kaada siihen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, jäähdytä hieman ja valel seos ruokalusikan avulla kakun päälle. Pursota jähmettyneen kiilteen päälle kermavaahtoruusukkeet. Koristele makusi mukaan.