Toverin herkkuhammasta taas kolotti. Testasin herkullisen kuuloista kääretorttuohjetta. Ja herkkua se onkin. Suosittelen. Ohje on Ulla Svenskin toimittamasta Pipareista pitsikakkuun -kirjasta.
Omena-valkosuklaakääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
lisäsin 1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta toiseen puoleen massaa
Täyte:
1 dl omenahilloa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen.
- Ota massasta puolet ja laita pursotinpussiin.
- Lisää loppuun massaan tumma kaakaojauhe ja sekoita varovasti. Laita tumma massa toiseen pursotinpussiin.
- Pursota ensin vaalea massa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle. Pursota sen jälkeen tumma massa väleihin.
- Toimi nopeasti, sillä vaahdon ei kannata antaa laskeutua.
- Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.
- Tarkkaile, ettei pinta tummu liikaa, koska silloin raidat eivät jää niin selvästi näkyviin. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahillo.
- Sulata valkosuklaa varovasti lautasella mikrossa 10 sekunnin välein sekoitellen ja sekoita tuorejuuston kanssa. Sulatan itse suklaan vesihauteessa, varmin tapa onnistua.
- Lisää hillon päälle valkosuklaa-tuorejuustotäyte.
- Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa.
Kommentit