Toverin herkkuhammasta taas kolotti. Testasin herkullisen kuuloista kääretorttuohjetta. Ja herkkua se onkin. Suosittelen. Ohje on Ulla Svenskin toimittamasta Pipareista pitsikakkuun -kirjasta.

 

Omena-valkosuklaakääretorttu

 

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

lisäsin 1 tl vaniljasokeria

2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta toiseen puoleen massaa

 

Täyte:

1 dl omenahilloa

100 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

 

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen.
  • Ota massasta puolet ja laita pursotinpussiin.
  • Lisää loppuun massaan tumma kaakaojauhe ja sekoita varovasti. Laita tumma massa toiseen pursotinpussiin.
  • Pursota ensin vaalea massa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle. Pursota sen jälkeen tumma massa väleihin.
  • Toimi nopeasti, sillä vaahdon ei kannata antaa laskeutua.
  • Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.
  • Tarkkaile, ettei pinta tummu liikaa, koska silloin raidat eivät jää niin selvästi näkyviin. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.
  • Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahillo.
  • Sulata valkosuklaa varovasti lautasella mikrossa 10 sekunnin välein sekoitellen ja sekoita tuorejuuston kanssa. Sulatan itse suklaan vesihauteessa, varmin tapa onnistua.
  • Lisää hillon päälle valkosuklaa-tuorejuustotäyte.
  • Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa.