Torttu testasi Kotilieden leivontakirjasta uuta reseptiä. Itse hieman ohjetta muuttelin. Ainesosat mitä kakkuun käytin löytyypi tästä:
TRYFFELIKAKKU
Pohja:
3 munaa
2dl sokeria
1dl kermaa
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
1tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
50g voita
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vuorotellen kerma, sula rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa n. 30 min.
Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaanKostutukseen:
Reilu 1dl kahvia, mausteeksi konjakkia tai rommia
2rkl sokeria
Täyte ja kuorrutus:
200g suklaata
1dl kermaa
¼ dl konjakkia tai rommia
¼ dl kahvia
Lämmitä kerma, sulata siihen suklaa. Lisää konjakki ja kahvi. Jäähdytä kylmäksi (itse käytin pakkasessa) ja vatkaa vaahdoksi.
Väliin:
Omenasosetta tai ananas-greippitäytettä
Koristeluun:
Suklaarouhetta
Kommentit