1827715.jpg

Torttu testasi Kotilieden leivontakirjasta uuta reseptiä. Itse hieman ohjetta muuttelin. Ainesosat mitä kakkuun käytin löytyypi tästä:

TRYFFELIKAKKU

Pohja:

3 munaa

2dl sokeria

1dl kermaa

3 ¼ dl vehnäjauhoja

1 ¼ tl leivinjauhetta

1tl kanelia

½ tl neilikkaa

½ tl inkivääriä

50g voita

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vuorotellen kerma, sula rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa n. 30 min.

Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan

Kostutukseen:

Reilu 1dl kahvia, mausteeksi konjakkia tai rommia

2rkl sokeria

Täyte ja kuorrutus:

200g suklaata

1dl kermaa

¼ dl konjakkia tai rommia

¼ dl kahvia

Lämmitä kerma, sulata siihen suklaa. Lisää konjakki ja kahvi. Jäähdytä kylmäksi (itse käytin pakkasessa) ja vatkaa vaahdoksi.

Väliin:

Omenasosetta tai ananas-greippitäytettä

Koristeluun:

Suklaarouhetta