Toveri maistoi keväällä eräissä juhlissa texmex-kakkua ja ihastui siihen. Kaveri oli löytänyt ohjeen Kinuskikissan sivuilta ja saimaisen ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta. Ymmärtääkseni tämä on Pirkka-lehdestä poimittu ohje. Muunsin ohjeen sopivammaksi tekemääni kakuun ja neljälle täytevälille. 

1288524199_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Texmex-kakku:

40 palaa paahtoleipää, esim. 24 palaa grahampaahtoa ja 16 palaa vehnäpaahtoa

 

Kostutukseen:

2 dl vettä

n. 3/4 dl puristettua sitruunanmehua

 

Broileritäyte:

600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

vähän öljyä paistamiseen

3/4 tl suolaa

3/4 tl mustapippuria

430 g salsa mexicana -meksikolaiskastiketta, miedollakin kastikkeella kakkuun tuli pirteää tulisuutta

400 g juustodippiä

 

Guagamoletäyte:

400 g guagamoledippiä

 2 isoa paprikaa

Kuorrutus:

300 g guagamoledippiä

150 g ranskankermaa 

 

Koristeeksi esim:

keltaista ja punaista paprikaa

kirsikkatomaatteja

kurkkua

mustia oliiveja

sipulia

jääsalaattia

juustomaissilastuja

 

  • Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakstike ja juustodippi.
  • Kuutio punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. 
  • Lado tarjoiluvadille 8 leipäviipaletta: 2 rinnakkain ja 4 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä puolet broileritäytteestä.
  • Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guagamole ja ripottele pinnalle puolet paprikakuutioista. 
  • Toista kaksi edellistä vaihetta ja lado lopuksi viides leipäkerros päälle ja kostuta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja mahdollisesti kakkukuvulla ja laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
  • Sekoita guagamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrute kakun reunoille ja pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.