Toveri maistoi keväällä eräissä juhlissa texmex-kakkua ja ihastui siihen. Kaveri oli löytänyt ohjeen Kinuskikissan sivuilta ja saimaisen ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta. Ymmärtääkseni tämä on Pirkka-lehdestä poimittu ohje. Muunsin ohjeen sopivammaksi tekemääni kakuun ja neljälle täytevälille.
Texmex-kakku:
40 palaa paahtoleipää, esim. 24 palaa grahampaahtoa ja 16 palaa vehnäpaahtoa
Kostutukseen:
2 dl vettä
n. 3/4 dl puristettua sitruunanmehua
Broileritäyte:
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
vähän öljyä paistamiseen
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
430 g salsa mexicana -meksikolaiskastiketta, miedollakin kastikkeella kakkuun tuli pirteää tulisuutta
400 g juustodippiä
Guagamoletäyte:
400 g guagamoledippiä
2 isoa paprikaa
Kuorrutus:
300 g guagamoledippiä
150 g ranskankermaa
Koristeeksi esim:
keltaista ja punaista paprikaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
mustia oliiveja
sipulia
jääsalaattia
juustomaissilastuja
- Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakstike ja juustodippi.
- Kuutio punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Lado tarjoiluvadille 8 leipäviipaletta: 2 rinnakkain ja 4 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä puolet broileritäytteestä.
- Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guagamole ja ripottele pinnalle puolet paprikakuutioista.
- Toista kaksi edellistä vaihetta ja lado lopuksi viides leipäkerros päälle ja kostuta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja mahdollisesti kakkukuvulla ja laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
- Sekoita guagamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrute kakun reunoille ja pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit