Toveri vei työkavereilleen maistiaisia. Työpaikka on oiva testipaikka leivontakokeiluille. :-) Ohjetta muutin sen verran, että korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauholla.

 

Tukevat pähkinäleivokset

300 g tummaa suklaata pieninä paloina

225 g pehmeää (suolatonta) voita

3 munaa

2½ dl vaaleaa muscovadosokeria, käytin tavallista sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

175 g rouhittuja saksanpähkinöitä, laitoin hasselpähkinärouhetta

200 g maitosuklaata pieninä paloina

 

  1. Sulata tumma suklaa paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon voi.
  2. Vatkaa ensin munat ja sokeri keskenään ja lisää sitten suklaa-voiseos. (Minä vaahdotin kunnolla munat ja sokerin.) Sekoita mukaan vehnäjauho-leivinjauheseos, pähkinät ja maitosuklaapalat.
  3. Vuoraa leivinpaperilla 28 x 20 cm:n matala kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista esilämmitetyssä 190-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu painettaessa kiinteältä mutta alta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, sillä kakkulevy saattaa kuivua. Anna jäähtyä vuoassa. Kumoa jäähtyneenä ja leikkaa levystä 18 neliötä.