Toveri on saanut joskus muinoin postista erilaisia leivontalehdyköitä. Tämä omenakakun ohje on kaivettu useiden ohjeiden joukosta. Tämä on erittäin maukas ja mehevä kakku.
Ohje on seuraavanlainen:
Hieno omenakakku
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
½ sitruunan raastettu kuori, laitoin sitruunatiivistettä töräyksen
2½-3 dl vehnäjauhoja
lisäsin taikinaan 1 tl leivinjauhetta, vaikka ohjeessa sitä ei ole
Täyte:
2 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori, taas töräytin tiivistettä
pala kanelitankoa, laitoin pari teelusikkaa jauhettua kanelia
2-3 omenaa, n. 500 g
- Aloita valmistamalla täyte. Kiehauta vesi, sokeri, sitruuna ja kaneli.
- Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Keitä ne melksin pehmeiksi liemessä. Jäähdytä liemessä ja valuta.
- Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella tai käsin. Lisää munat yksitellen ja sitruuna joukkoon. Sekoita jauhot (ja leivinjauhe keskenään ja) lisää joukkoon.
- Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun, pyöreään, mielellään irtoreunaiseen kakkuvuokaan, joka on halkasijaltaan n.22 cm.
- Asettele hyvin valutetut omenalohkot taikinan pinnalle. Kaada lopputaikina päälle.
- Paista kakkua ritilällä uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 tunti.
- Jäähdytä kakku vuoassa ennen kuin irrotat sen siitä varovasti.
- Ripottele hieman tomusokeria pinnalle , kun tarjoat kakun.
Kommentit