Torttu pyöräytti minikokoisia muffareita. Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä tulee kanttinen piirakka (28 x 18cm). Itse tein vain puolikkaan ja tyrkkäsin taikinan vuoan sijaan muffarivuokiin. Kuorrutetta tein koko satsin, sillä mielestäni sitä pitää olla...ja paljon :)
CAPPUCINONELIÖT
Pohja:
225 g pehmeää voita
225 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaakojauhetta
225g kullankeltaista sirotesokeria (itse laitoin puolet normisokeria ja puolet fariinisokeria)
4 kananmunaa
2 rkl valmista, vahvaa pikakahvia
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää voi, sokeri, munat ja kahvi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokaan (28 x 18 cm) ja paista 180 asteessa n. 35 min. Anna pohjan jäähtyä.
Kuorrute:
115 g valkosuklaata
55g pehmeää voita
1½ rkl maitoa
175 g tomusokeria
Sulata valkosuklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää maito ja jäähtynyt suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kommentit