Toveri leipoi pojan perinteeksi muodostuneeseen kaveripelipäivään kääretortun. Täytyipä torttuun testata marsipaanileikkelyä. Kivaa ja näpsäkkää hommaa. Tässä tämän kärtsän ohje:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kääretorttupohjaa 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Täyte:
2½ dl kermaa
1 levy maitosuklaata
1 prk rahkaa
1 rkl tomusokeria
4 tippaa vanilja-aromia
½ liivate
tilkka kahvia
+ mansikkahilloa
Päälle voikreemiä ja n. 1½ pötköä marsipaania
- Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sulatettu suklaa. Mausta vanilja-aromilla ja tomusokerilla. Sulata vähintään viisi minuuttia liotettu liivate kahvitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkahillo ja kermarahkaseos. Kääri torttu rullalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat voikreemin:
75 g margariinia
1½-2 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua
- Vatkaa vatkaimella voi vaaleaksi, lisää tomusokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Levitä kreemi kääretortun päälle.
- Kauli marsipaani, koristele haluamallasi tavalla ja nosta kääretortun päälle.
Kommentit