Toveri leipoi työkavereillen pääsiäisen kunniaksi täytekakun. Kakussa on 6 munan tumma pohja. Kostutin appelsiinituoremehulla. Molempiin väleihin laitoin banaanikiisseliä sekä yhteen daim-moussea ja toiseen sitruunamoussea. Reunapursotusvaahtoon lisäsin ylijääneen sitruunamoussen ja tummaa kaakaota. Päälliskerman värjäsin pastaväreillä vihreäksi. Kerman alle levitin loput sitruunatahnasta. Munat ovat kaupanhyllyltä ja jänöset on tehty marsipaanista.

1270303868_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytteeksi vaahdotin 5 dl Flora vispiä ja 2 prk ranskankermaa. Lisäsin vaahtojen joukkoon 2 tl vaniljasokeria ja 2 rkl fariinisokeria. Jaoin vaahdon kahteen osaan. Yhteen lisäsin 1 levyn sulatettua daim-suklaata ja 4 liivatetta vesitilkkaan sulatettuna. Toiseen vaahtoon tein sitruunatahnan Pirkka-lehden ohjeen mukaan. Lisäsin seokseen appelsiinimehutilkkaan liotetut 4 liivatetta.

Sitruunatahna

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori

1 dl sitruunamehua (puristetusta sitruunasta ei tullut aivan 1 dl, joten lisäsin appelsiinituoremehua)

50 g voita

Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä vatkaten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois liedeltä ja jatka hetkin vatkaamista. Sekoita joukkoon  huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen. (Suosittelen tekemään edellisenä iltana.)