1269364325_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1269364245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toveri leipoi pari hyydykekakkua. Kakut ovat munattomia. Molemmissa kakuissa on samanlainen pohja. Ohje löytyi Myllyn Paras Oy:n sivuilta, munaton täytekakun pohja. Tässä ohje.

Pohja:

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2½ tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g (1 dl) juoksevaa margariinia (pullo)

1 dl omenasosetta (esim.Pilttiä)

2 dl vichyä, siideriä, kermaa tms.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. 
  • Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.
Jaoin taikinan kahteen irtopohjavuokaan. Paistoin ja annoin jäähtyä. Levitin pohjalle omenahilloa.
Ylimmässä kakussa on 2½ dl vaahdotettua kermaa, 1 prk tuorejuustoa, Pandan crisp-maitosuklaata sulatettuna, 1 tl vaniljasokeria, 3 liivatetta ja tilkka kahvia. Koristeena suklaalastuja.
Alimmassa kakussa on 2½ dl vaahdotettua kermaa, 250 g maitorahkaa, sulatettua valkosuklaata, 1 tl vaniljasokeria, n. ½ dl omenahilloa, 4 liivatetta ja tilkka vettä. Koristeena marsipaanista tehtyjä kukkia ja valkosuklaakiekuroita.