Toverin sisko kyseli tätä ohjetta. Olin kuulemma muutama vuosi sitten tehnyt näitä kummipojan syntymäpäiville. Olin aivan unohtanut, että tällaisia herkkuja olen joskus tehnyt. Lisäsin taikinaan ja pinnalle Wiener Nougat Crushia. Pinnalle sulatin tavallista maitosuklaata. Tässä alkuperäinen ohje.

Kauraneliöt

100 g voita

4½ dl kaurahiutaleita

1 rkl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl siirappia

Pinnalle: 100 g pehmeitä nougatmakeisia

 

  • Sulata rasva. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää joukkoon sula rasva. Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x30 cm:n vuokaan.
  • Paista n. 10 minuuttia 175 asteessa.
  • Leikkaa nougatmakeiset terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi kuuman kakkulevyn pinnalle, jolloin ne sulavat notkeiksi. Levitä nougaa haarukalla sileäksi ja koristele pinta. 
  • Leikkaa kakkulevy ruuduiksi. Pane jääkaappiin 20 minuutiksi, jotta kuorrutus jähmettyisi.