Toveri leipoi pienen tytön ristiäisiin pienen munattoman, gluteenittoman ja laktoosittoman täytekakun. Pohjan ohje löytyi Leivontafoorumista. Ohje vastaa normaalia neljän munan pohjaa. Puolitin ohjeen ja paistoin sen pienessä n. 15 cm:n vuoassa. Pohjasta tulee aika tiivistä. Kakku on kostutettu sokerivesiliemellä. Väleihin sipaisin mansikkahilloa. Ensimmäisessä välissä on kinuskimousse ja toisessa vadelmamousse. Kakun kerma on Valion laktoositonta vispikermaa. Koristeet on marsipaania.
Pohja:
225 g kasvirasvapohjaista margariinia
2,25 dl sokeria
1½ kypsää banaania
6 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ dl kuumaa vettä
- Vahdota margariini ja sokeri.
- Muussaa banaani ja lisää sokerimargariinivaahtoon.
- Siivilöi aluksi 4 dl muiden joukkoon.
- Lisää kuuma vesi.
- Lisää loput jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita tasaiseksi.
- kaada jauhotetulle halkaisijaltaan 20 cm:n vuoalle ja paista 190 asteessa n. 50 minuuttia.
Kommentit