Torttu urakoitsi joulukarkkeja.  Ohjeet on otettu Karkkikirjasta. Osaa ohjeista itse hieman muuntelin.

1260734560_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

SUKLAAKUULAT (vas. ylhäällä)

200g suklaata

60g kookosrasvaa

3/4dl kermaa

Sulata suklaa ja kookosrasva. Jäähdytä seos viileässä. Vatkaa massaa sähkövatkamella ja lisää kerma vähitellen. Muotoile massasta palloja ja kieritä strösselissä. Säilytä jääkaapissa.

RIISIMUROKARKIT (oik. ylhäällä)

100g kookosrasvaa

½ dl kaakaojauhetta (tummaa)

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

7½ dl riisimuroja

Sulata kookosrasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hieman jäähtynyt kookosrasva ja sekoita tasaiseksi. Nostele nokareita muffarivuokiin. Anna kovettua kylmässä.

MARSIPAANITUKIT (vas. alhaalla)

Tomusokeria

Tanko mantelimassaa

Vihreää karamelliväriä

Sitruuna- tai appelsiiniaromia

Suklaata

Ripottele työtasolle runsas kerros tomusokeria. Vaivaa mantelimassaa tomusokerissa maustaen sitä samalla hedelmäaromilla ja värjää massa karamellivärillä. Kun massa on värjäytynyt tasaisesti, paloittele se ja muotoile siitä tukkeja. Koristele suklaalla.

KAURA-KOOKOSPALLOT (oik. alhaalla)

100g voita

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2-2½ dl kaurahiutaleita

1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pyöreitä palloja ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä pallot jääkaapissa.

1260734635_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

SUKLAAFUDGE (vas. ylhäällä)

1½ dl sokeria

1 rkl siirappia

1 dl kermaa

½ dl pähkinävoita

Suklaata

Sekoita sokeri, siirappi ja kerma kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä n. 4 min. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pähkinävoi. Anna massan jäähtyä jääkaapissa. Tee massasta pieniä palloja ja kasta ne sulatettuun suklaaseen. Säilytä viileässä.

KERMAKONVEHDIT (oik. ylhäällä)

2 dl kermaa

2 dl sokeria

50g suklaata

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Ota seoksesta erikseen ½ dl. Jatka keittämistä kunnes seos on paksua, puuromaista. Anna massan jäähtyä ja pyörittele siitä palloja. Sulata suklaa ja yhdistä se erikseen otettuun kerma-sokeriliemeen. Paina toffeepallon keskelle kolo ja pursota suklaamassaa koloon. Jäähdytä kylmässä.

GIANDUJA-SUKLAA (vas. alhaalla)

115 g maitosuklaata

1½ dl pähkinävoita

Sulata suklaa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen pähkinävoi. Sekoita hyvin. Täytä karamellivuoat suklaamassalla. Laita pakastimeen kovettumaan. Säilytä suklaat viileässä.

DAJM (oik. alhaalla)

½ dl jauhettuja manteleita

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

2 rkl siirappia

1 dl sokeria

1 rkl kaakaojauhetta

200g suklaata

Sekoita kaikki aineet, paitsi suklaa, kattilassa ja keitä parin minuutin ajan. Levitä seos öljytylle leivinpaperille. Laita öljytty leivinpaperi myös massan päälle ja kauli massa levyksi. Poista päälimmäinen leivinpaperi. Anna toffeen jäähtyä. Sulata suklaa ja levitä se toffeen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ja paloittele.