Torttu urakoitsi joulukarkkeja. Ohjeet on otettu Karkkikirjasta. Osaa ohjeista itse hieman muuntelin.
SUKLAAKUULAT (vas. ylhäällä)
200g suklaata
60g kookosrasvaa
3/4dl kermaa
Sulata suklaa ja kookosrasva. Jäähdytä seos viileässä. Vatkaa massaa sähkövatkamella ja lisää kerma vähitellen. Muotoile massasta palloja ja kieritä strösselissä. Säilytä jääkaapissa.
RIISIMUROKARKIT (oik. ylhäällä)
100g kookosrasvaa
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
7½ dl riisimuroja
Sulata kookosrasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hieman jäähtynyt kookosrasva ja sekoita tasaiseksi. Nostele nokareita muffarivuokiin. Anna kovettua kylmässä.
MARSIPAANITUKIT (vas. alhaalla)
Tomusokeria
Tanko mantelimassaa
Vihreää karamelliväriä
Sitruuna- tai appelsiiniaromia
Suklaata
Ripottele työtasolle runsas kerros tomusokeria. Vaivaa mantelimassaa tomusokerissa maustaen sitä samalla hedelmäaromilla ja värjää massa karamellivärillä. Kun massa on värjäytynyt tasaisesti, paloittele se ja muotoile siitä tukkeja. Koristele suklaalla.
KAURA-KOOKOSPALLOT (oik. alhaalla)
100g voita
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2-2½ dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pyöreitä palloja ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä pallot jääkaapissa.
SUKLAAFUDGE (vas. ylhäällä)
1½ dl sokeria
1 rkl siirappia
1 dl kermaa
½ dl pähkinävoita
Suklaata
Sekoita sokeri, siirappi ja kerma kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä n. 4 min. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pähkinävoi. Anna massan jäähtyä jääkaapissa. Tee massasta pieniä palloja ja kasta ne sulatettuun suklaaseen. Säilytä viileässä.
KERMAKONVEHDIT (oik. ylhäällä)
2 dl kermaa
2 dl sokeria
50g suklaata
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Ota seoksesta erikseen ½ dl. Jatka keittämistä kunnes seos on paksua, puuromaista. Anna massan jäähtyä ja pyörittele siitä palloja. Sulata suklaa ja yhdistä se erikseen otettuun kerma-sokeriliemeen. Paina toffeepallon keskelle kolo ja pursota suklaamassaa koloon. Jäähdytä kylmässä.
GIANDUJA-SUKLAA (vas. alhaalla)
115 g maitosuklaata
1½ dl pähkinävoita
Sulata suklaa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen pähkinävoi. Sekoita hyvin. Täytä karamellivuoat suklaamassalla. Laita pakastimeen kovettumaan. Säilytä suklaat viileässä.
DAJM (oik. alhaalla)
½ dl jauhettuja manteleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
200g suklaata
Sekoita kaikki aineet, paitsi suklaa, kattilassa ja keitä parin minuutin ajan. Levitä seos öljytylle leivinpaperille. Laita öljytty leivinpaperi myös massan päälle ja kauli massa levyksi. Poista päälimmäinen leivinpaperi. Anna toffeen jäähtyä. Sulata suklaa ja levitä se toffeen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ja paloittele.
Kommentit