Toveri törmäs erikoiseen ohjeeseen ja sitähän täyty heti kokeilla. Ohjetta muokkasin hieman omaan makuun sopivaksi. Ohje on kirjasta Annie Bell - Upeat kakut.
Vadelma-raejuustokakku
Kakkutaikina:
225 g hasselpähkinää
4 munaa, eroteltuna
150 g ruskeaa kidesokeria
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
siemenetöntä vadelmahilloa
Raejuustokuorrutus:
3 rlk siemenetöntä vadelmahilloa
400 g raejuustoa
100 g tuorejuustoa
- Hienonna pähkinät ja lisää sekaan leivinjauhe.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
- Sekoita vaahdot ja pähkinäseos varovasti keskenään.
- Levitä taikina säädettävään neliskanttiseen "vuokaan" tai isoon irtopohjavuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohut kerros vadelmahilloa.
- Hienonna raejuusto monitoimikoneessa todella sileäksi.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmahillo. Anna hieman levätä jääkaapissa.
- Levitä kuorrute hillon päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit