Toveri törmäs erikoiseen ohjeeseen ja sitähän täyty heti kokeilla. Ohjetta muokkasin hieman omaan makuun sopivaksi. Ohje on kirjasta Annie Bell - Upeat kakut.

 

Vadelma-raejuustokakku

 

Kakkutaikina:

225 g hasselpähkinää

4 munaa, eroteltuna

150 g ruskeaa kidesokeria

1 tl leivinjauhetta

 

Väliin:

siemenetöntä vadelmahilloa

 

Raejuustokuorrutus:

3 rlk siemenetöntä vadelmahilloa

400 g raejuustoa

100 g tuorejuustoa

 

 

  • Hienonna pähkinät ja lisää sekaan leivinjauhe.
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Vaahdota keltuaiset ja sokeri. 
  • Sekoita vaahdot ja pähkinäseos varovasti keskenään.
  • Levitä taikina säädettävään neliskanttiseen "vuokaan" tai isoon irtopohjavuokaan. 
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
  • Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohut kerros vadelmahilloa.
  • Hienonna raejuusto monitoimikoneessa todella sileäksi.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmahillo. Anna hieman levätä jääkaapissa.
  • Levitä kuorrute hillon päälle. Koristele haluamallasi tavalla.