Torttu pyörätytti pikaisesti iltakahveelle pitsikakkua. Ohje on Pipareista pitsikakkuun -kirjasta.

PITSIKAKKU

Pohja:

3 kananmunaa

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

75 g voita

3/4 dl maitoa

Kuorrutus:

1 dl fariinisokeria

2 rkl voita

2 rkl kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisään keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu ja jäähdytetty rasva ja lopuksi maito. Paista kakku 20cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa, 175 asteessa, uunin alatasolla n. 40min. Kumoa kypsä kakku uunipellille.

Valmista kuorrutus sekoittamalla fariinisokeri, sulatettu voi ja kerma keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle ja laita kakku takaisin uuniin. Anna olla uunissa, kunnes pinta kuplii.