Torttu sai työkaverilta kotimaisia omenia. Niistä sitten keittelin soseen ja väkersin omenaista suklaakakkua
OMENA-SUKLAAKAKKU
Omenasose:
1½ kg omenoita
1dl sokeria
1tl kanelia
½dl vettä
Kuori ja lohko omenat ja laita ne kattilaan. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lorauta vettä kattilan pohjalle. Keitä n. 20 min. Jäähdytä
Suklaakakkupohja:
2 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl tummaa kaakaojauhetta
80g hasselpähkinärouhetta
100g tummaa suklaata
50g voita
Sulata voi ja suklaa, anna vähän jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi suklaaseos. Paista 175 asteessa n. 10min. (Vuoan halkaisija n. 28cm)
Sokerikakkupohja:
2 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
Valmista samaan vuokaan sokerikakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho. Paista 175 asteessa n. 15min.
Omenamousse:
6 liivatetta
3dl kuohukermaa
1 prk vaniljakastiketta
200g valkosuklaata
2dl omenasosetta
Vatkaa erikseen kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Lisää sulatettu valkosuklaa ja liivateliuos. Lisää omenasose.
Kostutukseen:
Omenamehua
Kokoa kakku irtopohjavuokaa. Laita alimmaiseksi suklaakakkupohja. Kostuta omenamehulla. Levitä pintaan omenasosetta. Nosta päälle sokerikakku, kostuta hieman. Sivele pintaan omenasosetta ja lusikoi lopuksi omenamousse vuokaan. Tasoita pinta. Hyydytä viileässä seuraavaan päivään.
Kommentit