Tortun vävykokelas sai ajokortin. "Mersumiehen" korttia juhlittiin banaanisuklaakakun voimin Hymy. Kakku oli aika monivaiheinen valmistaa, mutta todellakin vaivan arvoista Kieli ulkona. Ohje on Timo Aleniuksen Kakkuklassikot -kirjasta.

BANAANISUKLAAKAKKU

Suklaakakkupohja

6 munaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa 35-45min. (Vuoan halkaisija 22cm).

Täyte

650g kypsiä banaaneja

1 sitruunan mehu

Kostutus

2dl omenamehua

1 sitruunan mehu

½ dl vettä

1/3dl sokeria

Suklaakastike

1dl vettä

½dl sokeria

1rkl tummaa siirappia

½dl kaakaojauhetta

1 rkl voita

(½tl suolaa)

Sekoita kaikki aineet kylmään veteen. Keitä 10-15min.

Tryffeli

½dl kuohukermaa

130g tummaa suklaata

15g voita

1-2rkl tummaa rommia

Kiehauta kerma ja sekoita siihen paloiteltu suklaa, voi ja rommi. Jäähdytä.

Vaniljakisseli

2dl maitoa

3rkl sokeria

2 keltuaista

2 rkl maissitärkkelystä

1/3tl suolaa

2tl vaniljasokeria

1rkl voita

Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi vaniljasokeri ja voi, ½dl:aan kylmää maitoa. Lisää seos 1½dl:aan kiehuvaa maitoa ja keitä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnen seos sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä.

Vaniljakerma

5dl kuohukermaa

Vispaa vaahdoksi 5dl kuohukermaa, josta vajaa puolet sekoitetaan vaniljakiisselin kanssa ja loput käytetään kakun kuorrutukseen.

Kinuski

½dl kuohukermaa

3/4dl fariinisokeria

½tl vaniljasokeria

20g voita

20g valkosuklaata

Valmista kinuski viimeiseksi, vasta kakun koristeluvaiheessa!

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kinuski paksunee. Lisää voi pieninä paloina ja lopuksi paloiteltu suklaa. Mikäli kinuski on liian jäykkä, lisää siihen loraus kermaa. Jäähdytä hieman.

Kakun kokoaminen

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja sitruuna-omenamehulla. Viipaloi kakkulevylle puolet banaaneista. Sivele banaaniviipeleiden pinnalle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Valuta banaanien päälle 1/3dl suklaakastiketta. Levitä puolet vaniljakermasta banaanien päälle ja lisäksi 3 rkl löysää tryffeliä. Aseta toinen levy pohjan päälle ja jatka pohjausta edelliseen tapaan. Painele päälle viimeinen kerros, kostuta se ja mausta lopulla suklaakastikkeella. Jäähdytä pohjaus.

Levitä kermaa kakun sivuille ja päälle ja tasoita. Pursota pinnalle kermaraitoja.  Pursota kinuskista spiraalia kakun pintaan ja pursottele kakun pintaan loput tryffelistä. Viimeistele kakun kylki suklaarouheella.