Tortun vävykokelas sai ajokortin. "Mersumiehen" korttia juhlittiin banaanisuklaakakun voimin . Kakku oli aika monivaiheinen valmistaa, mutta todellakin vaivan arvoista . Ohje on Timo Aleniuksen Kakkuklassikot -kirjasta.
BANAANISUKLAAKAKKU
Suklaakakkupohja
6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa 35-45min. (Vuoan halkaisija 22cm).
Täyte
650g kypsiä banaaneja
1 sitruunan mehu
Kostutus
2dl omenamehua
1 sitruunan mehu
½ dl vettä
1/3dl sokeria
Suklaakastike
1dl vettä
½dl sokeria
1rkl tummaa siirappia
½dl kaakaojauhetta
1 rkl voita
(½tl suolaa)
Sekoita kaikki aineet kylmään veteen. Keitä 10-15min.
Tryffeli
½dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata
15g voita
1-2rkl tummaa rommia
Kiehauta kerma ja sekoita siihen paloiteltu suklaa, voi ja rommi. Jäähdytä.
Vaniljakisseli
2dl maitoa
3rkl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
1/3tl suolaa
2tl vaniljasokeria
1rkl voita
Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi vaniljasokeri ja voi, ½dl:aan kylmää maitoa. Lisää seos 1½dl:aan kiehuvaa maitoa ja keitä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnen seos sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä.
Vaniljakerma
5dl kuohukermaa
Vispaa vaahdoksi 5dl kuohukermaa, josta vajaa puolet sekoitetaan vaniljakiisselin kanssa ja loput käytetään kakun kuorrutukseen.
Kinuski
½dl kuohukermaa
3/4dl fariinisokeria
½tl vaniljasokeria
20g voita
20g valkosuklaata
Valmista kinuski viimeiseksi, vasta kakun koristeluvaiheessa!
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kinuski paksunee. Lisää voi pieninä paloina ja lopuksi paloiteltu suklaa. Mikäli kinuski on liian jäykkä, lisää siihen loraus kermaa. Jäähdytä hieman.
Kakun kokoaminen
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja sitruuna-omenamehulla. Viipaloi kakkulevylle puolet banaaneista. Sivele banaaniviipeleiden pinnalle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Valuta banaanien päälle 1/3dl suklaakastiketta. Levitä puolet vaniljakermasta banaanien päälle ja lisäksi 3 rkl löysää tryffeliä. Aseta toinen levy pohjan päälle ja jatka pohjausta edelliseen tapaan. Painele päälle viimeinen kerros, kostuta se ja mausta lopulla suklaakastikkeella. Jäähdytä pohjaus.
Levitä kermaa kakun sivuille ja päälle ja tasoita. Pursota pinnalle kermaraitoja. Pursota kinuskista spiraalia kakun pintaan ja pursottele kakun pintaan loput tryffelistä. Viimeistele kakun kylki suklaarouheella.
Kommentit