Torttu tekaisi myyjäisiin suklaista hyydykekakkua. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tummaa suklaata, mutta ite korvasin sen maitosuklaalla. Tämän kakun halkaisija on n. 22cm.
SUKLAAHYYDYKEKAKKU
Pohja:
150g digestiveä
75g voita tai margariinia
Täyte:
150g suklaata
150g ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa
½ dl kahvia
4 liivatetta
1 rkl konjakkia tai tilkka konjakkiaromia
2 dl vispikermaa
Murskaa keksit. Lisää sulatettu rasva. Painele seos irtoreunaisen vuoan pohjalle.
Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Mausta konjakilla. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Kommentit