Toveri kopsasi työkaverin lainaamasta kakkukirjasta juustokakkujen ohjeita. Kirjasta Annie Bellin Upeat kakut. En oo pahemmin tehny juustokakkuja. Yllätyin kuinka hyvää tää on. Ei jää viimeseksi juustokakuksi.
Mamman sitruunajuustokakku
Pohja:
150 g Digestivekeksejä murskattuna
50 g suolatonta voita sulatettuna
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele seos halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. (Tein kakun 24 cm:een vuokaan, kun pienempi oli varattu toiseen kakkuun)
- Laita jääkaappiin, kunnes täyte on valmis.
Täyte:
350 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ruskeaa kidesokeria
4 munaa
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl vaniljatiivistettä tai 2 tl vaniljasokeria
3 dl ranskankermaa
- Sekoita kaikki muut paitsi ranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 30 minuuttia. Ota vuoka uunista, anna levätä 5-10 minuuttia.
- Levitä notkistettu ranskankerma kakun päälle.
- Paista vielä 10 minuuttia.
- Nosta muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Kommentit