Toveri kopsasi työkaverin lainaamasta kakkukirjasta juustokakkujen ohjeita. Kirjasta Annie Bellin Upeat kakut. En oo pahemmin tehny juustokakkuja. Yllätyin kuinka hyvää tää on. Ei jää viimeseksi juustokakuksi.

 

 

Mamman sitruunajuustokakku

Pohja:

150 g Digestivekeksejä murskattuna

50 g suolatonta voita sulatettuna

 

  • Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele seos halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. (Tein kakun 24 cm:een vuokaan, kun pienempi oli varattu toiseen kakkuun)
  • Laita jääkaappiin, kunnes täyte on valmis.

 

Täyte:

350 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ruskeaa kidesokeria

4 munaa

2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 tl vaniljatiivistettä tai 2 tl vaniljasokeria

3 dl ranskankermaa

 

  • Sekoita kaikki muut paitsi ranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Paista 30 minuuttia. Ota vuoka uunista, anna levätä 5-10 minuuttia.
  • Levitä notkistettu ranskankerma kakun päälle.
  • Paista vielä 10 minuuttia.
  • Nosta muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.