Toveri testasi myös yksinkertaista kalakakun ohjetta. Ohje löytyy Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun. Muokkasin ohjetta hieman.
Pohja:
noin 250 g leipää
100 g voita
Täyte:
200 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
200 g raejuustoa
150 g graavilohta, laitoin tavallista suolalohta
½-1 dl tilliä
1 suolakurkku
½ tl kalamaustetta
3 rkl sitruunamehua
2 kpl liivatelehtiä
Koristeluun esimerkiksi:
4 kpl keitettyjä kananmunia
tomaatti
150 g katkarapuja
tilliä
(pieni purkki mätiä)
- Raasta leipä isolla raastimella palasiksi. Sekoita pehmeä rasva joukkoon ja taputtele seos reunavuoan pohjalle (halk. 22 cm).
- Valmistä täyte sekoittamalla tuorejuusto ja raejuusto keskenään.
- Lisää pieniksi pilkottu lohi ja suolakurkku, silputtu tilli ja mausteet.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota kylmästä vedestä puristetut pehmeät liivatelehdet sitruunamehuun.
- Sekoita liivateliuos täytteeseen hyvin.
- Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja nosta kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit