Toveri testasi myös yksinkertaista kalakakun ohjetta. Ohje löytyy Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun. Muokkasin ohjetta hieman.

1254646844_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

noin 250 g leipää

100 g voita

Täyte:

200 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa

200 g raejuustoa

150 g graavilohta, laitoin tavallista suolalohta

½-1 dl tilliä

1 suolakurkku

½ tl kalamaustetta

3 rkl sitruunamehua

2 kpl liivatelehtiä

 

Koristeluun esimerkiksi:

4 kpl keitettyjä kananmunia

tomaatti

150 g katkarapuja

tilliä

(pieni purkki mätiä)

 

  • Raasta leipä isolla raastimella palasiksi. Sekoita pehmeä rasva joukkoon ja taputtele seos reunavuoan pohjalle (halk. 22 cm).
  • Valmistä täyte sekoittamalla tuorejuusto ja raejuusto keskenään.
  • Lisää pieniksi pilkottu lohi ja suolakurkku, silputtu tilli ja mausteet.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota kylmästä vedestä puristetut pehmeät liivatelehdet sitruunamehuun. 
  • Sekoita liivateliuos täytteeseen hyvin.
  • Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja nosta kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
  • Koristele kakku haluamallasi tavalla.