Toverin teki taas mieli suklaista kakkua. Tämän ohjeen löysin Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun.
Pohja:
80 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
200 g margariinia
1 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
40 g mantelijauhetta
1 rkl amarettoa, laitoin kaakaokahvilikööriä
2 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 liivatelehti
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 appelsiintuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 rkl appelsiinimehua
300 g appelsiinmarmeladia
Kuorrutus:
100 g margariinia
1 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Lisää varovasti joukkoon sekoittaen mantelijauhe ja amaretto.
- Lisää joukkoon jäähtynyt suklaakermaseos.
- Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot.
- Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 min.
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku.
- Valmista täyte. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
- Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita keskenään vaniljavaahto, tuorejuusto ja maitorahka.
- Kuumenna appelsiinmehu ja liota kylmästä vedestä puristettu liivatelehti mehuun.
- Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Levitä alimmalle kakkupohjalle appelsiinimarmeladia. Lisää marmeladin päälle puolet täytteestä.
- Laita toinen kakkupohja täytteen päälle. Levitä sille appelsiinmarmeladia ja loput täyttestä.
- Aseta viimeinen kakkupohja täytteen päälle.
- Valmista kuorrutus vaahdottamalla pehmeä voi ja tomusokeri.
- Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele esimerkiksi appelsiinimarmeladikoristeilla. Itse tein suklaasta kukka ja sydänkoristeita.
Kommentit