Toverin pakkasessa oli vielä viime vuotisia lakkoja. Hyydykekakkua teki mieli, joten miksen tekis sitä lakoista. Tässä ohje:
Lakkahyydykekakku
Pohja:
200 g digestivekeksejä
60 g sulaa voita
Täyte:
2½ dl kermaa
1 prk (250 g) rahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
vaniljasokeria
sitruuna-aromia
4 liivatetta
tilkka vettä
valkosuklaarouhetta
Päällinen:
4 dl survottuja lakkoja (siemenet siivilöity pois)
1 dl hillosokeria
vaniljasokeria
sitruuna-aromia
2 liivatetta
kokonaisia lakkoja koristeeksi
1 dlhyytelösokeria
2 dl vettä
- Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Levitä keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Laita jääkaappiin kovettumaan.
- Laita liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
- Vaahdota kerma. Lisää rahka, suklaarouhe ja mausteet.
- Vaahdota sokeri ja munat. Lisää varovasti sekoittaen kermarahkaseokseen.
- Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liivatteet.
- Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
- Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Valmista lakkahillo. Keitä sosetta ja hillosokeria kattilassa vähintään 10 minuuttia. Mausta.
- Sulata liivatteet hieman jäähtyneeseen hilloon.
- Levitä hillo hyytyneen pohjan päälle. Laita jääkappiin hyytymään.
- Valmista kiilloke. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri. Anna kiehahtaa.
- Koristele kakku kokonaisilla lakoilla ja päällystä hyytelösokerista tehdyllä kiillokkeella.
Kommentit