1252843332_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toverin pakkasessa oli vielä viime vuotisia lakkoja. Hyydykekakkua teki mieli, joten miksen tekis sitä lakoista. Tässä ohje:

 

Lakkahyydykekakku

Pohja:

200 g digestivekeksejä

60 g sulaa voita

 

Täyte:

2½ dl kermaa

1 prk (250 g) rahkaa

2 munaa

1 dl sokeria

vaniljasokeria

sitruuna-aromia

4 liivatetta

tilkka vettä

valkosuklaarouhetta

 

Päällinen:

4 dl survottuja lakkoja (siemenet siivilöity pois)

1 dl hillosokeria

vaniljasokeria

sitruuna-aromia

2 liivatetta

kokonaisia lakkoja koristeeksi

1 dlhyytelösokeria

2 dl vettä

  • Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Levitä keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Laita jääkaappiin kovettumaan.
  • Laita liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
  • Vaahdota kerma. Lisää rahka, suklaarouhe ja mausteet.
  • Vaahdota sokeri ja munat. Lisää varovasti sekoittaen kermarahkaseokseen.
  • Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liivatteet.
  • Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  • Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle.
  • Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  • Valmista lakkahillo. Keitä sosetta ja hillosokeria kattilassa vähintään 10 minuuttia. Mausta.
  • Sulata liivatteet hieman jäähtyneeseen hilloon.
  • Levitä hillo hyytyneen pohjan päälle. Laita jääkappiin hyytymään.
  • Valmista kiilloke. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri. Anna kiehahtaa.
  • Koristele kakku kokonaisilla lakoilla ja päällystä hyytelösokerista tehdyllä kiillokkeella.