Tortun rakas ekaluokkalainen oli koulussa leiponut kinuskikuorrutettuja puolukkamuffineita. Ne oli niin hyviä että koululainen halusi leipoa niitä myös kotona. Vielä tälle syksylle en ole päässyt puolukkametsään, joten puolukat korvattiin vadelmilla ja mustikoilla. Nämä oli herkkuja jälkkäreitä joten taatusti näitä tehdään tänä syksynä myös puolukkaversiona.

 

KINUSKIKUORRUTETUT PUOLUKKAMUFFARIT

2 munaa

1½ dl sokeria

1 dl juoksevaa margariinia tai 100g sulatettua voita

2 dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

½ dl ruisjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

2 dl puolukoita (pakaste)

Kuorrutus:

3/4 dl Kinuskikastiketta

n. 1½ dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Kaada joukkoon rasva. Lisään taikinaan maito vuorotellen keskenään sekoitettujen jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Lisää lopuksi puolukat. Jaa taikina muffarivuokiin (n. 12kpl). Paista 200 asteessa n. 20min uunin keskitasolla.

Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri keskenään. Lusikoi kuorrute jäähtyneiden muffareiden päälle.