Tämän helpon ja herkullisen porkkanakakun ohjeen Torttu löysi Emerald city -blogista. Tällä ohjeella tuli kaksi kakkua pyöreään piirakkavuokaan. Vaihtoehtoisesti kakun voi paistaa uunipannulla.

PORKKANAKAKKU

Pohja:

4 3/4 dl sokeria

2½ dl auringonkukkaöljyä

4 munaa

5dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

(1 tl vaniljasokeria)

5 dl porkkanaraastetta

Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinaan porkkanaraaste. Paista 175 asteessa kunnes taikina on keskeltäkin kypsää.

Kuorrutus:

110g pehmeää voita

200g tuorejuustoa

450g tomusokeria

vanilja-aromia

Sekoita kulhossa kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.