Toveri taiteili rippijuhliin kaksi kinkkukakkua. Pienemmässä kakussa on gluteenitonta siivuleipää ja isommassa Iso-paahtoleipää. Käytän kakkuihin vaaleita leipiä. Tässä ohje, josta saa 20-25 palaa.
Kinkkukakku
24 viipaletta esim. vehnäpaahtoleipää + 16 viipaletta grahampaahtoleipää
Kostutukseen: ½ l lihalientä
Täyte I:
500 g kinkkua
1 punainen paprika
2 dl ranskankermaa
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl vahvaa sinappia
1/4 tl pippurisekoitusta
1/4 - ½ tl chilimaustetta
2 rkl sitruunan mehua
1 tuore kurkku raastettuna
Täyte II:
200 g sulatejuustoa
2 keskikokoista herkkukurkkua
½ dl hienonnettua persiljaa
1 tl suolaa
1 rkl sinappia
2-3 valkosipulinkynttä
Kuorrutus:
300-400 g sulatejuustoa
hieman ranskankermaa notkistamaan sulatejuustoa
Koristeluun esim:
juustoraastetta
kinkkua
tomaattia
kurkkua
persiljaa
salaatinlehtiä
säilykemandariinia
viinirypäleitä
- Valmista täytteet. Hienonna ainekset tahnamaiseksi monitoimikoneessa. Tarkista suola.
- Raasta kurkku, valuta hyvin.
- Leikkaa leivistä kuoret. Pane kostutetulle voipaperille kahdeksan leipäviipaletta ympyrän tai suorakaiteen muotoon.
- Kostuta leivät lihaliemellä.
- Levitä leiville puolet kinkkutäytteestä. Levitä kinkkutäytteen päälle valutettua kurkkuraastetta.
- Levitä toinen kerros leipiä. Kostuta ja levitä leiville puolet juustotäytteestä. Jatka kunnes leipää on viisi kerrosta.
- Kääri kakku kostutettuun voipaperiin ja pane viileään kevyen painon alle mehustumaan seuraavaan päivään.
- Sekoita päällystä varten sulatejuusto ja ranskankerma. Kuorruta kakku, koristele reunat juustoraasteella ja koristele päällinen haluamallasi tavalla.
Kuorrutukseen on myös toinen vaihtoehto:
200 g majoneesia
1 dl kuohukermaa
cajun-maustetta
- Vaahdota kerma ja lisää majoneesi. Mausta ripauksella cajun-maustetta.
Kommentit