Torttu teki 6-v hääpäivän kunniaksi mansikka-kinuskikakkua. Tämä kinuski on ihan huippua . Ohje on Timo Aleniuksen Kakkuklassikot -kirjasta. Itse hidastelin kinuskin levityksen kanssa ja siksi se jäi kakun päälle vähän tökerösti. Mutta makuun se ei vaikuttanut .
KINUSKI
1 dl kuohukermaa
1 dl kidesokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
80g voimakassuolaista voita (käytin normia)
20g valkosuklaata
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit, keitä miedolla lämmöllä kunnes seos on muuttunut ruskeaksi (n. 20min). Kun kinuski on sopivan paksua, lisää kylmä voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa lämpimän kinuskin joukkoon. Jos kinuski on liian jäykkää, lisää varovasti kermaa. Päinvastaisessa tilanteessa voit lisätä valkosuklaata.
Kommentit