Torttu teki gluteenitonta suklaakakkua. Halkaisin kakun ja sipaisin kerroksen väliin ohuelti sitruunatahnaa. Tämän voi jättää kokonaan pois tai korvata hillolla, niin kakusta saa silloin myös täysin laktoosittoman. Paistoin pohjan silikonivuoassa ja voitelin sen sinisellä Keiju -rasvalla. Vuokaan ei siten tarvinnut korppujauhotusta.
SUKLAAKAKKU
Pohja:
2½dl sinistä Keijua
150g laktoositonta, tummaa suklaata (Brunberg)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl Maizena maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
1½ rkl Keijua
150g laktoositonta suklaata
Sulata rasva ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon suklaaseos. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-40min. Anna kakun jäähtyä.
Sulata kuorrutukseen tuleva rasva ja suklaa. Levitä kuorrute kakun päälle.
Kommentit