1246389125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torttu teki gluteenitonta suklaakakkua. Halkaisin kakun ja sipaisin kerroksen väliin ohuelti sitruunatahnaa. Tämän voi jättää kokonaan pois tai korvata hillolla, niin kakusta saa silloin myös täysin laktoosittoman. Paistoin pohjan silikonivuoassa ja voitelin sen sinisellä Keiju -rasvalla. Vuokaan ei siten tarvinnut korppujauhotusta.

SUKLAAKAKKU

Pohja:

2½dl sinistä Keijua

150g laktoositonta, tummaa suklaata (Brunberg)

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2½ dl Maizena maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

1½ rkl Keijua

150g laktoositonta suklaata

Sulata rasva ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon suklaaseos. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-40min. Anna kakun jäähtyä.

Sulata kuorrutukseen tuleva rasva ja suklaa. Levitä kuorrute kakun päälle.