Toverin leipoi raparperikakun. Aina täytyy kokeilla uusia reseptejä. Tämän reseptin löysin keskipohjanmaa.net -sivuilta.

1246203605_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raparperikakku
tyhja.gif


Vuokaan:
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 tl inkivääriä
6 dl raparperia paloina


Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä

Mittaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle margariini pieninä nokareina, fariinisokeri ja inkivääri. Kuumenna vuokaa hetken aikaan 175 asteisessa uunissa niin, että rasva ja sokeri sulavat. Pyörittele vuokaa, jotta seos levittyy tasaisesti. Leikkaa raparperin varret ohuiksi viipaleiksi ja lisää vuokaan.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina raparperipalojen päälle ja paista 175 asteessa uunissa 40–50 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.